Ce să știți despre testele IGRA TB

Ce să știți despre testele IGRA TB

Un test de sânge TB este un test de diagnostic pentru a detecta prezența Mycobacterium tuberculosis. Aceasta este bacteriile care provoacă tuberculoză (TB). Aceste teste folosesc un eșantion de sânge pentru a verifica o reacție imună la bacterii.

TB este o afecțiune infecțioasă care afectează de obicei plămânii, dar poate deteriora alte organe din organism. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), tuberculoza este a 13-a cauză de deces lider la nivel global și a doua cauză de deces de către o boală infecțioasă la nivel mondial după Covid-19. În 2018, aproximativ 23% din populația lumii au avut o infecție cu TBC, iar dovezile sugerează că pretinde 1,5 milioane de vieți în fiecare an.

În timp ce majoritatea cazurilor apar în Asia și Africa, Centrele pentru Controlul Bolilor și Prevenirea (CDC) afirmă că până la 13 milioane de persoane din Statele Unite trăiesc cu o infecție cu TB latentă, iar medicii au diagnosticat 7.174 de cazuri în SUA în 2020.

Un medic poate folosi un sânge sau o piele Testați ecranul pentru TB. Un furnizor de servicii medicale va selecta ce test este mai potrivit, luând în considerare factori precum motivul testării, disponibilității testelor și costurilor.

În acest articol, discutăm care este testul de sânge TB, cum funcționează, Și cine poate necesita testul.

Ce este un test de sânge TB?

Un test de sânge TB, numit și test de eliberare a interferon-gamma (IGRA), este un test care detectează dacă O persoană are o infecție cu micobacterium tuberculoză. Aceasta este bacteriile care provoacă TB. În prezent, două teste IGRA au aprobarea Administrației pentru Alimente și Droguri (FDA) și sunt disponibile în S.U.A.: testul cuantiferon-tb-tb plus test și testul T-spot.TB.

În timp ce aceste teste de sânge sunt utile Pentru screening, ei pot spune doar dacă persoana are o infecție, dar nu poate determina dacă este inactivă, numită și tuberculoză latentă sau o boală tuberculoasă activă. Istoricul medical, examinarea fizică, radiografiile toracice și testele suplimentare de laborator sunt necesare pentru a determina dacă o persoană are boală TB.

Cine ar trebui să aibă unul?

CDC recomandă ca anumite persoane să testeze infecția cu tuberculoză, deoarece prezintă un risc mai mare. Cei cu risc mai mare de infecție de către bacteriile TBC includ:

 • Persoanele care au avut contact cu cineva care are boala TB
 • Persoanele dintr -o țară în care boala TB este mai frecventă
 • Cei care trăiesc sau lucrează în setări cu risc ridicat, cum ar fi facilități corecționale, case de îngrijire medicală și adăposturi fără adăpost
 • lucrători din domeniul sănătății
 • sugari, copii și adolescenți În contact strâns cu adulții care prezintă un risc crescut de infecție cu TB latentă sau boala TB

Multe persoane cu o infecție cu tuberculoză latentă pot să nu progreseze spre boala TB. Cu toate acestea, anumiți indivizi pot avea un risc mai mare de a dezvolta boala TB, inclusiv:

 • Persoanele cu HIV
 • Cei care au contractat o infecție cu TB în ultimii 2 ani
 • Bebelușii și copiii mici
 • Persoanele care injectează droguri ilegale
 • Persoane imunocompromise
 • Adulți în vârstă
 • Persoane care nu au făcut -o Primiți tratamentul corect pentru TB în trecut

De obicei, un medic nu va recomanda un test TB pentru persoanele cu un risc scăzut de infecție cu bacterii TB.

Cum Testul funcționează?

Dacă o persoană suspectează o posibilă expunere sau prezintă simptome ale bolii TB, poate vorbi cu un medic care poate comanda un test TB. Un profesionist din domeniul sănătății poate efectua testul într -o clinică, la cabinetul medicului sau la un centru de îngrijire urgentă. Unele farmacii locale și centre de sănătate comunitare pot furniza, de asemenea, teste de tuberculoză.

Pentru a efectua testul, un medic de sănătate va atrage probe de sânge într -un tub special folosind un ac și le va livra într -un laborator. Testul măsoară interferon-gamma (IFN-G), o proteină produsă de celulele T ale unei persoane. Profesionistul din domeniul sănătății amestecă un eșantion din sângele persoanei cu antigene dezactivate ale bacteriilor TB.

Laboratorul plasează amestecul într -un mediu care promovează activitatea imunitară. Apoi, laboratorul va măsura cantitatea de IFN-G, care reflectă cantitatea de activitate a sistemului imunitar. Niveluri mai mari de IFN-G indică o probabilitate mai mare de expunere anterioară la Mycobacterium tuberculosis.

Ce înseamnă rezultatele?

Dacă o persoană primește un rezultat negativ al testului, înseamnă sângele lor nu a reacționat la antigenele TB în test. Acest lucru indică faptul că este puțin probabil să aibă o infecție cu TB. Cu toate acestea, este posibil ca persoanele cu cazuri foarte avansate de tuberculoză să aibă un rezultat negativ. Acest lucru se datorează faptului că etapele ulterioare ale bolii TB pot suprima reacția imunitară, provocând un fals negativ.

Un rezultat pozitiv poate indica faptul că o persoană are fie boala TB latentă, fie TB. TB latent se referă la o infecție inactivă a tuberculozei, ceea ce înseamnă că o persoană nu este contagioasă și nu are simptome, dar poate dezvolta TB în viitor. Boala TB este atunci când bacteriile sunt active, iar o persoană este contagioasă. Un medic va comanda mai multe teste pentru a confirma diagnosticul și dacă o persoană are o infecție activă sau inactivă TB.

infecții cu TB latente și active

Există două tipuri de infecții legate de TBC : infecție cu tuberculoză inactivă sau latentă și boală activă sau TB. Nu toată lumea cu o infecție cu tuberculoză devine bolnavă.

cu tuberculoză latentă, sistemul imunitar al unei persoane poate combate infecția, împiedicând creșterea bacteriilor TB. La aceste persoane, bacteriile pot rămâne inactive o viață, fără a provoca boli. Cu toate acestea, în alte cazuri, în special în rândul celor cu un risc mai mare, bacteriile pot https://produsrecenzie.top/prostaline/ deveni active mai târziu și pot provoca boala TB.

Persoanele cu TB latentă au mai multe șanse să progreseze la infecția activă în primii 2 ani de la infecţie. Fără tratament, dovezi sugerează că 5-10% dintre persoanele cu infecție cu TBC vor dezvolta boala TB.

boala TB are loc atunci când sistemul imunitar nu este în măsură să oprească bacteriile să crească și să se înmulțească. Atunci când sunt active, bacteriile determină oamenii să experimenteze simptome precum febra, durerea în piept și tusea sângelui sau sputei. Persoanele cu boală tuberculoză pot transmite TB către alții.

Multe persoane cu tuberculoză latentă nu dezvoltă niciodată boala TB. Cu toate acestea, unele persoane pot dezvolta boala TB săptămâni după expunerea la bacterii. Alți oameni pot deveni bolnavi ani mai târziu, când sistemul lor imunitar slăbește din alt motiv. Acesta este motivul pentru care este vital identificarea și tratarea afecțiunii, în timp ce este încă latentă.

tratamente

Tratamentul pentru tuberculoză depinde dacă persoana are o infecție cu TB latentă sau o boală TB. Tratarea tuberculozei latente poate reduce semnificativ riscul ca acesta să progreseze spre boala TB și să ajute la controlul răspândirii bacteriilor.

În S.U.A. În urma medicamentelor:

pentru infecția cu tuberculoză latentă, un medic poate recomanda un regim de curs scurt, cum ar fi 4 luni de rifampină zilnică sau 3 luni de isoniazid și rifapentină, deoarece sunt mai puțin toxice pentru ficat și au rate de finalizare mai mari decât cursurile mai lungi.

Persoanele cu boală TB sau infecția activă cu tuberculoză trebuie să ia medicamente anti-tuberculoză timp de 6-9 luni. Ei trebuie să le ia așa cum este prescris și să termine cursul medicamentelor. În caz contrar, boala poate reveni sau face ca bacteriile să devină rezistente la aceste medicamente.

Există în prezent 10 medicamente cu aprobare FDA pentru tratarea bolii TB. Cu toate acestea, patru medicamente de primă linie alcătuiesc medicamentele de bază pe care le utilizează medicii în regimurile de tratament:

Există considerente suplimentare pentru tratamentul cu TBC la persoane specifice, cum ar fi cei cu HIV, gravidă și copii. Mai mult decât atât, tratamentul TB rezistent la medicamente și cu mai multe droguri este complex și necesită o consultare atentă cu un expert în boală.

Un vaccin este disponibil pentru TB, numit Bacille Calmett-Guérin Vaccin. Țările cu rate mari de tuberculoză folosesc vaccinul, dar experții în sănătate nu îl recomandă pentru utilizare în S.U.A., cu excepția celor cu un risc mai mare, cum ar fi lucrătorii din domeniul sănătății și copiii.

Persoanele însărcinate și persoanele imunocompromise nu ar trebui să ia vaccinul. Persoanele cu vaccin pot primi un test de piele TB fals pozitiv, dar nu afectează rezultatele unui test de sânge TB.

Rezumatul

TB este o boală infecțioasă care poate pune viața în pericol potențial pericol . Un test de sânge TB este un instrument esențial pentru screeningul pentru prezența bacteriilor TB în corpul unei persoane. Cu toate acestea, medicii trebuie să efectueze teste suplimentare pentru a determina dacă o persoană are TB latentă sau activă

mai multe regimuri de tratament sunt disponibile pentru persoanele cu tuberculoză, care variază în funcție de tipul de tuberculoză și de alte considerente cum ar fi sarcina, co-infecția HIV și rezistența la medicamente.

 • Sânge/hematologie
 • Boli infecțioase/bacterii/virusuri
 • Dispozitive medicale/diagnosticare

Știri medicale astăzi au strict stricte Orientări de aprovizionare și atrage doar din studii revizuite de la egal la egal, instituții de cercetare academică și reviste medicale și asociații. Evităm să folosim referințe terțiare. Legăm surse primare – inclusiv studii, referințe științifice și statistici – în cadrul fiecărui articol și le enumerăm, de asemenea, în secțiunea Resurse din partea de jos a articolelor noastre. Puteți afla mai multe despre cum ne asigurăm că conținutul nostru este exact și actual citind politica noastră editorială .